Každý z nás má tu moc, jen tomu věřit a začít u sebe

Kdo najde ztracenou lidskou pokoru?

20.09.2013 14:00

Vesmírná energie se přetváří, kumuluje, rozpíná, třaská… A tak vznikla planeta Země. Přeměnou energie, která nikde nevzniká ani nikam nemizí – nebo spíš vzniká a mizí všude? Jak je libo. Vznikla planeta, a na ní, ať už jakýmkoli způsobem, člověk. Tak to bylo. Nebylo to tak, že člověk rozhodl o tom, že vyrobí planetu Zemi a usídlí se na ní. Ne. Nějaká vyšší inteligence rozhodla o tom, že dá člověku život na Zemi. A nebo taky nerozhodla, prostě se jen přeměnila energie.

 

Ale podle všeho, co vidíme kolem sebe, bychom se mohli domnívat, že naše planeta byla vynalezena a stvořena člověkem pro jeho vlastní prospěch bez ohledu na další živé tvory, rostliny, vodstva, skály, lesy, dokonce atmosféru!, prostě že mu patří, a tudíž si s ní může nakládat, jak se mu zlíbí. Že byla vyrobena pro něj, jako zdroj všeho co chce k životu, a až bude vyčerpána, vyrobí si novou planetu. Nebo obsadí nějakou jinou, kterou ještě nikdo nezdevastoval, ale tam zase nejsou pro člověka vhodné životní podmínky. Člověk si však myslí, že si je tam vytvoří.

 

Protože je zřejmě chytřejší, než ta neuchopitelná, neviditelná a neprokazatelná vesmírná inteligence. Ta nám evidentně zapomněla vyrobit další a další planety, na které bychom se mohli postupně stěhovat až všechno zničíme a nebudeme schopni přežít na stávajícím stanovišti. Ta hloupá vesmírná inteligence, to vyšší já, něco mimo prostor a čas, dalo by se to nazvat i Příroda, totiž podle člověčího názoru chybuje. Proto nám zapomněla dát zvířata, která jsou velmi hospodářsky efektivní, jako je například kráva domácí nebo prase domácí… a nebo brojler. Ta hloupá vesmírná energie. Taky zapomněla, že potřebujeme kukuřici a brambory a další plodiny, které nechutnají žádným housenkám ani kobylkám, a my si pak složitou genetickou modifikací musíme ty plodiny vyrábět sami! No ta je ale drzá, ta vesmírná inteligentní energie! Lidi se přeci nebudou namáhat housenky ručně sbírat, to ta hloupá energie vymyslela úplně špatně. Dále jí bohužel nedošlo, že tráva není zase až tak dobrý vynález, protože nám roste i mezi dlažbou, prorůstá asfaltem – a tam přeci nemá co dělat. A co víc, ta neuvěřitelně hloupá vesmírná energie zapomněla dát každé ženě do vínku jako neoddělitelné příruční zavazadlo porodní sál s lékaři, kapačkami a epidurálem. Jako další věc velmi zanedbala, ta opravdu primitivní vesmírná energie, že když budou lidé potřebovat jezdit auty, topit a ohřívat si vodu, nezbude jim nic jiného, než tu krásnou zdravou planetu zplundrovat – vždyť co má člověk, který potřebuje energii na všechny tyhle jeho potřeby, dělat, když nám ta nedokonalá vesmírná energie nedarovala něco lepšího, něco, co by bylo dostupné všem, zdarma a bez drancování naší Země.

 

Je to tak, nedokážu pochopit, proč jsem až do dnešního dne netušila, jak vlastně BLBÁ ta všudypřítomná, všetvořící a neustále živá a pulsující vesmírná energie je.

 

ZV


Vyhledávání

Kontakt

Změň svět